15 juni 2011

Categorieën

Aankondigingen, Blogpost

Tags


Vorige

Volgende

Overmacht?

Een eerste opdracht is altijd spannend. Zeker als je iets uit moet besteden. Om op tijd te kunnen leveren heb ik extra tijd ingebouwd (de lessen van projectleiderschap). Na goed onderzoek een meubelspuiterij gevonden om het bruine MDF te transformeren naar een glanzend wit meubel. Dat werk zou ongeveer 2 weken in beslag nemen en past ruim in de planning.

Of niet? Eerst zijn er een paar dagen vertraging door drukte bij de spuiterij. Kan gebeuren. Dan blijkt de juiste verf daar niet geleverd, weer bijna een week verder. Daardoor moet ik de afspraak voor de plaatsing bij de opdrachtgever verzetten. Vervelend want ik wil het graag goed doen. Op de vrijdag voor het Pinksterweekend zouden de kasten dan toch klaar zijn, maar er is dan geen contact meer te krijgen met de meubelspuiter. Als ik hem eindelijk te pakken krijg, blijkt waarom: hij is in het ziekenhuis omdat zijn vrouw ernstig ziek is. Niet echt een moment om boos te worden en flink te gaan drukken. Ik krijg wel te horen dat hij er de dinsdag na het Pinksterweekend er weer is. Gelukkig is op verzoek van de opdrachtgever de datum van de plaatsing verzet. Dat geeft me iets ruimte en scheelt me nog een vervelend telefoontje naar de opdrachtgever. In die week moet het net af te krijgen zijn. Maar op de bewuste dinsdag is er weer geen contact mogelijk. Ik begin nu wel nerveus te worden en hoop daarbij niet voor hem dat het slecht nieuws is uit het ziekenhuis. Woensdagochtend komt gelukkig een verlossende sms. Hij brengt de spullen vandaag rond het middaguur. Net als ik verwachtingsvol, om kwart voor 1 uit het raam kijk, stroomt de buurt vol met politie en wordt alles afgezet. Er staat een verdacht voertuig met mogelijk explosieven op het plein tegenover de werkplaats, krijg ik te horen. Niemand komt de buurt meer in en ik mag zelf ook niet in de werkplaats blijven. Zo ga ik het natuurlijk nooit redden en hoe ga ik dit uitleggen? Overmacht?

Stel je hebt iets besteld en je krijgt te horen dat er niet op de afgesproken datum geleverd kan worden. Als reden wordt opgegeven: de importeur zat in het ziekenhuis en kon daarna niet leveren wegens een bommelding. Precies, zelfs de conciërge op de middelbare school die laatkomers opvangt, heeft ze niet zo zout gegeten.

Ik ga zo toch maar bellen…

nu.nl: commotie vermeende bomauto Utrecht